A templom egere - Utolsó kommentek
blfr6@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://atemplomegere.blog.hu/2014/02/22/csirkes-gombas_teszta/full_commentlist/1#c21742003
Válasz erre: Csirkés-gombás tészta
2014-02-23T08:41:56+01:00
2014-02-23T08:41:56+01:00
halaloszto
http://blog.hu/user/74844
jaa, hogy nalatok a szetfozes az az amikor puha! igy mar ertem. mifelenk szetfozes az amikor szetmallik.<br />
<br />
Vajk
https://atemplomegere.blog.hu/2014/02/22/csirkes-gombas_teszta/full_commentlist/1#c21741406
Válasz erre: Csirkés-gombás tészta
2014-02-23T00:58:20+01:00
2014-02-23T00:58:20+01:00
PHAT
http://blog.hu/user/810663
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/02/22/csirkes-gombas_teszta?fullcommentlist=1#c21738590" class="reply_nick_74844" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21738590 );">@halaloszto</a>: = belül keményebb marad, harapható, nem az a plötty valami. Ennyi a titok :)
https://atemplomegere.blog.hu/2014/02/22/csirkes-gombas_teszta/full_commentlist/1#c21738590
Válasz erre: Csirkés-gombás tészta
2014-02-22T17:53:24+01:00
2014-02-22T17:53:24+01:00
halaloszto
http://blog.hu/user/74844
gombat hogyan lehet szetfozni?<br />
nekem meg sosem sikerult, pedig volt hogy tobb mint egy oraig foztem.<br />
<br />
Vajk
https://atemplomegere.blog.hu/2014/02/20/a_minden_varakozast_felulmulo_nasi/full_commentlist/1#c21726510
Válasz erre: A Minden Várakozást Felülmúló Nasi
2014-02-20T21:06:01+01:00
2014-02-20T21:06:01+01:00
RabiMiki
http://blog.hu/user/818312
Jó!
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/22/recept_raeros_reggelekre/full_commentlist/1#c21551503
Válasz erre: Recept ráérős reggelekre
2014-01-29T12:53:06+01:00
2014-01-29T12:53:06+01:00
motoroskonyhaja
http://blog.hu/user/86519
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/22/recept_raeros_reggelekre?fullcommentlist=1#c21547002" class="reply_nick_810663" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21547002 );">@PHAT</a>: Én csak az okoska kommentelőnek szántam egy kis olvasnivalót. Sokan gondolják azt, hogy a bacon a szalonna angol(szász) megfelelője és ezért törnek pálcát pár blogger feje felett.<br />
<br />
Amúgy nem kell azt írni, hogy bakonyi szalonna hiszen a bejegyzés is azért született, hogy a laikus is tudja honnan van a magyar bacon kifejezés. Ergo nyugodtan használj továbbra is bacont. Azért én in sikítanék, ha békönt írna valaki :) :) :)
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/22/recept_raeros_reggelekre/full_commentlist/1#c21547002
Válasz erre: Recept ráérős reggelekre
2014-01-28T22:09:10+01:00
2014-01-28T22:09:10+01:00
PHAT
http://blog.hu/user/810663
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/22/recept_raeros_reggelekre?fullcommentlist=1#c21533703" class="reply_nick_86519" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21533703 );">@motoroskonyhaja</a>: amúgy ezzel csak az a bajom, hogy ha azt írom, bakonyi szalonna, senki sem fogja tudni, miről van szó :) Lefogadom, hogy még a boltban sem. Ha azt írom: bacon, az egyértelmű. Mindenki így ismeri.<br />
<br />
És még azt is gondolom - ezt nem kifejezetten neked mondom, csak általánosságban -, hogy kicsit túl van ez a dolog lihegve. Mármint rengeteg idegen eredetű szavunk van, ahogy más nemzeteknek is, és mindig lesznek újabbak, ez ellen kár annyira lázadni. De majd legközelebb úgy írom, hogy békönös, és akkor legalább magyarosan van leírva :)
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/22/recept_raeros_reggelekre/full_commentlist/1#c21546859
Válasz erre: Recept ráérős reggelekre
2014-01-28T22:00:09+01:00
2014-01-28T22:00:09+01:00
PHAT
http://blog.hu/user/810663
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/22/recept_raeros_reggelekre?fullcommentlist=1#c21483257" class="reply_nick_11704" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21483257 );">@hhh.</a>: jó ötlet :)<br />
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/22/recept_raeros_reggelekre?fullcommentlist=1#c21533703" class="reply_nick_86519" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21533703 );">@motoroskonyhaja</a>: köszi, ez érdekes!
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/22/recept_raeros_reggelekre/full_commentlist/1#c21533703
Válasz erre: Recept ráérős reggelekre
2014-01-27T12:16:48+01:00
2014-01-27T12:16:48+01:00
motoroskonyhaja
http://blog.hu/user/86519
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/22/recept_raeros_reggelekre?fullcommentlist=1#c21479118" class="reply_nick_732311" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21479118 );">@eyr750</a>: <br />
<br />
kis tanulmány bacon vs szalonna ügyben.<br />
<br />
<a rel="nofollow" href="http://gasztropusztitas.blogspot.hu/search/label/bacon%20-%20bakonyi%20szalonna">gasztropusztitas.blogspot.hu/search/label/bacon%20-%20bakonyi%20szalonna</a>
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21486770
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-23T16:35:43+01:00
2014-01-23T16:35:43+01:00
Fazakas László
http://blog.hu/user/790539
Tudom, hogy a Bürger az inkább moldáv, mint román, de ha az Auchanba valami román disztributoron keresztül érkezik - és úgy is hírdetik, hogy román - akkor én úgy veszem - román sör. <br />
Most ha történelmi és politikai síkon a románok a moldávokért annyira oda-vissza vannak, hogy ingyen kettős állampolgárságot és útlevelet adtak nekik (bár ez ellen a hivatalos moldáv kormány igen hevesen tiltakozott nem egyszer), akkor én is úgy könyvelem el, hogy román. <br />
Ha a románok a moldávokat románnak titulálják, akkor a sörön már ki sem tudok akadni.<br />
Végeredményében pedig jó sör, ha nincsen nála jobb és olcsóbb, egészen simán csúszik a miccs-hez!
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21484315
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-23T11:44:41+01:00
2014-01-23T11:44:41+01:00
randomuser1
http://blog.hu/user/51538
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21478930" class="reply_nick_790539" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21478930 );">@Fazakas László</a>: monnyuk én csak flakonyosból csak bucegit, de a bürger azért is vicces, mert a hazájában szinte sehol nem árulják... és nem véletlen :)
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/22/recept_raeros_reggelekre/full_commentlist/1#c21483257
Válasz erre: Recept ráérős reggelekre
2014-01-23T09:16:04+01:00
2014-01-23T09:16:04+01:00
hhh.
http://blog.hu/user/11704
Hasonlót csináltam virslivel. Az sem rossz!
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/22/recept_raeros_reggelekre/full_commentlist/1#c21480249
Válasz erre: Recept ráérős reggelekre
2014-01-22T20:12:26+01:00
2014-01-22T20:12:26+01:00
PHAT
http://blog.hu/user/810663
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/22/recept_raeros_reggelekre?fullcommentlist=1#c21479118" class="reply_nick_732311" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21479118 );">@eyr750</a>: szerintem a bacon az egy szalonna fajta, ha nagyon szőrözni akarunk akkor baconszalonna, de akkor sem sima szalonna, mivel abból is létezik nagyon sok féle: kolozsvári, erdélyi, angol, császár, csemege, kenyér, zsír, stb.
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/22/recept_raeros_reggelekre/full_commentlist/1#c21479118
Válasz erre: Recept ráérős reggelekre
2014-01-22T17:15:49+01:00
2014-01-22T17:15:49+01:00
eyr750
http://blog.hu/user/732311
"Szalonnás". Magyarul így mondjuk.
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21478930
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-22T16:44:48+01:00
2014-01-22T16:44:48+01:00
Fazakas László
http://blog.hu/user/790539
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21468249" class="reply_nick_51538" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21468249 );">@Emmanuel Goldstein</a>: <br />
Nem tudom, mert kinn nem néztem sose, ám itt az Auchanban már láttam párszor az 1 literes Bürger sörben - citromosat! <br />
Azaz Radlert.<br />
<br />
Valójában jó lenne, de elég DRÁGA - azaz - nálam egyáltalán NEM ÉRI MEG!<br />
Mert - minek fizessek én egy sörös dobozba kiszerelt, valamilyen üdítővel összekevert (és nagyjából 2 % sörtartalmú) akármiért annyit, mintha igazi sört vettem volna meg?<br />
A citromosat meg aztán nem is tudom ki kezdte el, de nagy ötlet. <br />
Mi a haverokkal régen (jó németesen) az általában édeskés ízű búzasöröket ittuk így - citromlére ráspriccelten. <br />
Úgy valójában elment, mert a sör az sör volt (pl. az osztrák Ilzer), s a citromlé az igazi citromból volt facsarva. Tehát abban a sör valós ereje megmaradt. <br />
De ezeknél a kotyvalékoknál - sörárban adják, aztán alig van benne sör!
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21478866
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-22T16:34:09+01:00
2014-01-22T16:34:09+01:00
Fazakas László
http://blog.hu/user/790539
Nekem mondod vegyésznek hogy H2O?<br />
Én ezeken már rég túl vagyok.<br />
<br />
De ha a margarin mindenütt meg van engedve, (mint hidrogénezett növényi olaj - magyarul szintetikus vajpótló, amire nem tolonganak még a hangyák sem) mert a margarin - lobby a nagyvilágban elég erős dolog, <br />
vagy a cukrot mindenütt helyettesítő aszpartám és K-acetil-szulfám meg van engedve (a mindenféle üdítőkben és kólákban), bár erősen mérgező - de mégis édes, <br />
nos akkor nekem nagyon nem sokat fáj a fejem (de a hasam se) egy kis jól bekajált füstölt kolbász miatt ...
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21477884
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-22T13:55:27+01:00
2014-01-22T13:55:27+01:00
lüke
http://blog.hu/user/281341
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21471838" class="reply_nick_790539" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21471838 );">@Fazakas László</a>: <br />
minden füstölt-égett, a telített zsirsav is- cucc karcinogén<br />
pl Indiában is<br />
<a rel="nofollow" href="http://carcin.oxfordjournals.org/content/10/4/733.abstract">carcin.oxfordjournals.org/content/10/4/733.abstract</a>
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21471884
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-21T16:41:05+01:00
2014-01-21T16:41:05+01:00
randomuser1
http://blog.hu/user/51538
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21471838" class="reply_nick_790539" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21471838 );">@Fazakas László</a>: monnyuk rákban, meg szév- érrendszeri betegségekben pont egész jók vagyunk :)
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21471838
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-21T16:33:21+01:00
2014-01-21T16:33:21+01:00
Fazakas László
http://blog.hu/user/790539
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21471659" class="reply_nick_51538" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21471659 );">@Emmanuel Goldstein</a>: <br />
<br />
Jaaa, meg hogy igyá sok tejet,. ... aztán meg hogy ne igyá, mer pfújj. <br />
Az ember már ki se ismeri magát ezen a sok hülyeségen. Mint most a legújabb baromság az EU-ból - szerintük a füstölt kolbász rákkeltő. Nahát! <br />
Akkor Magyarország egy az egyben a rákok hazája. Már csak ezt nem írták hozzá - folyami, tengeri - tarisznyarák, anorák, - vagy más egyéb ...
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21471659
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-21T16:11:07+01:00
2014-01-21T16:11:07+01:00
randomuser1
http://blog.hu/user/51538
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21471600" class="reply_nick_281341" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21471600 );">@lüke</a>: a kedvenc belgyógyászos történetem a neegyélvajategyélmargarintmargarinnal...ő, izé, ne egyél margarint SE.<br />
a másik a tojás, de azt legalább néha rehabilitálja az orvostársadalom :)
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21471600
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-21T16:02:59+01:00
2014-01-21T16:02:59+01:00
lüke
http://blog.hu/user/281341
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21468249" class="reply_nick_51538" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21468249 );">@Emmanuel Goldstein</a>: <br />
amen(egy belgyógyásztól)
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21468249
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-21T09:05:26+01:00
2014-01-21T09:05:26+01:00
randomuser1
http://blog.hu/user/51538
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21466381" class="reply_nick_281341" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21466381 );">@lüke</a>: németül nem tok, az angol mintha nem említene semmi különösebbet ezzel kapcsolatban, ecetsav baci termeli, akár természetes akár mseterségesen előállított ecetről beszélünk.<br />
azt nem értem, milyen értékmérő h minőségi? ha egyszer van jótékony hatása,csökkenti a koleszterint, teltségérzetet okoz, fertőtlenít, akkor mi a baj vele? nem ezt iszom, nem a napi táplálkozási rutin alapja, általában kis mennyiséget használ az ember belőle, azt is higítva..<br />
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21464896" class="reply_nick_790539" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21464896 );">@Fazakas László</a>: már románban is terjed ez a radler betegség :)
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21466381
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T22:07:18+01:00
2014-01-20T22:07:18+01:00
lüke
http://blog.hu/user/281341
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21463104" class="reply_nick_177782" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21463104 );">@Hátrányos helyzetű kaviár</a>: <br />
sajnos emlékszem, 56-ban láttam elöször<br />
<br />
a sima ecetsav baktériumok által termelt<br />
ételecete) nem tartják semmire<br />
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21462535" class="reply_nick_51538" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21462535 );">@Emmanuel Goldstein</a>: ld. fenn ecetsavas bakt., nem minöségi<br />
a belinkelt ecetfajtákat tanulmányozzátok<br />
sajna magyarul nincs
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21464896
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T18:51:51+01:00
2014-01-20T18:51:51+01:00
Fazakas László
http://blog.hu/user/790539
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21464614" class="reply_nick_51538" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21464614 );">@Emmanuel Goldstein</a>: <br />
Ááá, itthon már csak a Pécsi Szalon sör megy el, mert egyrészt olcsó másrészt még iható világos-sör kategória. <br />
A többi mind drága. <br />
de a múltkoriban vettem a kedvenc boltomban 2 doboz Pécsi Radler fahéjas-szilvás barna sört, no az nagyon elment nálam - és persze az ára is, mert kerek 99 forintért adták. Ezért is a kedvenc boltom az, mert általában minden féláron van. Sajnos legtöbbször csak a készlet erejéig - s mondanom sem kell, ilyen olcsóért "vitték, mint a cukrot". Hisz annyiért akár a bolondnak is megérte.<br />
Mellesleg - én a sörrel úgy vagyok - amelyik nincs legalább 4,6%-os, az nálam már nem sör, hanem csupán üvegmosó ... így aztán a legtöbb gyümölcs ízesítésű "sör" is az. <br />
És akkor nagyon felháborító módon a 2%-os sörtartalommal majdnem drágábban adják el, mint egy jó sört! HARAMIÁK! ... RABLÓÓÓK!
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21464614
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T18:14:50+01:00
2014-01-20T18:14:50+01:00
randomuser1
http://blog.hu/user/51538
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21464493" class="reply_nick_790539" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21464493 );">@Fazakas László</a>: van még fekete ursus, az is elég jó, bár nem világos sör...<br />
régen jó volt az ászok meg a dréher is, de kb egy évtizede vállalhatatlan, tul.képp nem ismerek iható hazai sört az üveges soproni 1895-ön kívűl. már nagyüzemit, házi meg kisüzemi sörfőzdék egész más téma.
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21464493
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T17:58:05+01:00
2014-01-20T17:58:05+01:00
Fazakas László
http://blog.hu/user/790539
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21464353" class="reply_nick_51538" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21464353 );">@Emmanuel Goldstein</a>: <br />
<br />
Én is úgy voltam vele. <br />
(Csak a gyereknek vettem Hargita Gyöngyét)<br />
Magamnak meg Ciuc - minden mennyiségben. <br />
És érdekesség - jobb mint a magyar, annyira agyonajnározott Aranyászok vagy Dreher sörök - de ráadásul még olcsóbb is!<br />
Nekem 14,25 RON-ba volt a hatos dobozos pack. <br />
De vettem azért - hogy legyen - néhány palack Ulsus-t is, ami szintén jó sör, de az literes! (3,75 RON) és egy Timisoreana csomagot, ott a 8 darabos CSAK 15,47-be fájt.
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21464353
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T17:36:47+01:00
2014-01-20T17:36:47+01:00
randomuser1
http://blog.hu/user/51538
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21464050" class="reply_nick_790539" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21464050 );">@Fazakas László</a>: ennyiért már inkább csikisört vennék :)
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21464050
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T16:42:14+01:00
2014-01-20T16:42:14+01:00
Fazakas László
http://blog.hu/user/790539
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21463573" class="reply_nick_51538" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21463573 );">@Emmanuel Goldstein</a>: <br />
Már szinte mindegyik abban van. <br />
A Borszéki is, a Hargita Gyöngye is, a Tusnádi is, és stb.<br />
És nem 1 lej 5 bani mostanság az ára a literes, valóban üveg üvegnek .... illetve - az a lej - már nem ez a lej.<br />
Legutóbb pl. 2,13-ért vettem a Hargita Gyöngyét a Real-ban. (Jó, jó, az 2 literes)
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21463629
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T15:46:17+01:00
2014-01-20T15:46:17+01:00
randomuser1
http://blog.hu/user/51538
ja, igen,a muzsdéjra mondom, csak félrement, bármennyire is liberális vagyok a különböző receptekkel kapcsolatban, a padlizsánba semmiféleképp nem kell víz.
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21463573
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T15:37:25+01:00
2014-01-20T15:37:25+01:00
randomuser1
http://blog.hu/user/51538
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21463503" class="reply_nick_790539" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21463503 );">@Fazakas László</a>: a bodoki nem jó, mióta műanyagflakonyba adják :)
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21463503
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T15:29:09+01:00
2014-01-20T15:29:09+01:00
Fazakas László
http://blog.hu/user/790539
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21463442" class="reply_nick_51538" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21463442 );">@Emmanuel Goldstein</a>: <br />
Milyen vizes? <br />
A padlizsánkrémbe sose kell víz! Csak étolaj ...<br />
Miről beszélsz hát ember? <br />
Még hogy a vizes az snassz? <br />
Vagy talán a muzsdéjra gondoltál? <br />
Abba bizony borvíz kell. (Bodoki, Borszéki, vagy Biborteni.)<br />
<br />
De a mitite se mindig snassz ám, pedig abba se kell víz, ám azért az ősrománok tesznek bele egy kis ízesített csontleves-lét néha. <br />
(Mert olvastam itt már arról, ahogyan ragozták is azt is, hogy pl. pirospaprika is kell bele, no meg citromlé. <br />
Én elég gyakran csinálok, de egyiket se teszem bele.) <br />
Persze a bolti miccs az valahogyan mégis finomabb ... <br />
Kár, hogy annyira titkos a receptje.
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21463479
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T15:26:08+01:00
2014-01-20T15:26:08+01:00
randomuser1
http://blog.hu/user/51538
amúgy ezek mind általános balkáni receptek, ahány ország, meg tájegység, annyi verzió, azon vitatkozni melyik jobb, melyik rosszabb, elég értelmetlen dolog....
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21463442
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T15:20:52+01:00
2014-01-20T15:20:52+01:00
randomuser1
http://blog.hu/user/51538
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21463351" class="reply_nick_790539" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21463351 );">@Fazakas László</a>: a vizes, az snassz, én is citrommal csinálom mióta eccer a tengeren ellestem a jónépektől :)
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21463397
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T15:16:32+01:00
2014-01-20T15:16:32+01:00
Hátrányos helyzetű kaviár
http://blog.hu/user/177782
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21463361" class="reply_nick_790539" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21463361 );">@Fazakas László</a>: Nem, mert nem elcseszi vagy elbassza, hanem másképp készíti, ami lehet neked szokatlan, de miért lenne az rossz?<br />
Ok, akkor a székely rokonaid...
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21463390
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T15:15:56+01:00
2014-01-20T15:15:56+01:00
Fazakas László
http://blog.hu/user/790539
Amúgy a "beteg oláhozást" egyáltalán nem én kezdtem - én csak átvettem tőle a cizellált szóvirágot. <br />
Azzal itt Emmanuel Goldstein ékesszólalt meg ...
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21463371
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T15:14:07+01:00
2014-01-20T15:14:07+01:00
Hátrányos helyzetű kaviár
http://blog.hu/user/177782
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21463351" class="reply_nick_790539" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21463351 );">@Fazakas László</a>: Borș. Az a neve. Egyfajta cibere.
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21463368
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T15:14:01+01:00
2014-01-20T15:14:01+01:00
Fazakas László
http://blog.hu/user/790539
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21463354" class="reply_nick_177782" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21463354 );">@Hátrányos helyzetű kaviár</a>: <br />
<br />
Nekem Csikban nincsen (és sose volt) rokonom, legalábbis még nem tudok róla ...
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21463361
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T15:13:10+01:00
2014-01-20T15:13:10+01:00
Fazakas László
http://blog.hu/user/790539
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21463330" class="reply_nick_177782" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21463330 );">@Hátrányos helyzetű kaviár</a>: <br />
<br />
Lehetne "elcseszi" is. <br />
Úgy már jó?
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21463354
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T15:12:38+01:00
2014-01-20T15:12:38+01:00
Hátrányos helyzetű kaviár
http://blog.hu/user/177782
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21463320" class="reply_nick_790539" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21463320 );">@Fazakas László</a>: Te, figyelj, nem kell ez ide, az oláhozás meg a betegezés. Van olyan partiumi magyar térség, ahol a muzsdéjba joghurtot vagy sanat is tesznek, és akkor? Azért, mert a csíki rokonaid nem így készítik, más még nem beteg.
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21463351
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T15:12:28+01:00
2014-01-20T15:12:28+01:00
Fazakas László
http://blog.hu/user/790539
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21463319" class="reply_nick_177782" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21463319 );">@Hátrányos helyzetű kaviár</a>: <br />
Biztosan. Ezt nem tudom. <br />
Csak azt, hogy én biza tavaly is voltam. És szinte minden évben ... kivéve, amikor egyser-egyszer horvátba megyünk.<br />
<br />
Viszont ezek a rém beteg oláhok egész jól csinálják a pacallevest (ciorba de burta). <br />
Én szeretem még azt is. Abba viszont citromsót szoktak tenni, direkt lehet ilyen néven kapni - kék-sárga tasakban. Nem citromsav - hanem citromsó. Nem tudom, vegyileg mi lehet, de érdekesen savanya ...<br />
<br />
Lehetséges, hogy nátrium-citrát?
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21463330
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T15:10:02+01:00
2014-01-20T15:10:02+01:00
Hátrányos helyzetű kaviár
http://blog.hu/user/177782
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21463289" class="reply_nick_790539" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21463289 );">@Fazakas László</a>: Oké. Akkor ti nem savanykásan készítitek, de ez az "elbassza" kifejezés pöppet durva. Minek kell ez? Normális hangnemben nem megy?
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21463320
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T15:07:57+01:00
2014-01-20T15:07:57+01:00
Fazakas László
http://blog.hu/user/790539
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21463223" class="reply_nick_51538" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21463223 );">@Emmanuel Goldstein</a>: <br />
Muzsdéjt citrommal? <br />
Tényleg rém betegek ezek az oláhok! <br />
Abba nem is kell semmiféle savanyítószer. Csak a fokhagyma és olaj - no meg némi borvíz. <br />
Aztán jöhetnek sorban a roston sült pisztrángok - amint Vármezőn, a pisztrángosnál, ahol eleve azzal is szolgálják fel.<br />
S hozzá a jó csíki sört .... Uff! Én beszéltem.
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21463319
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T15:07:56+01:00
2014-01-20T15:07:56+01:00
Hátrányos helyzetű kaviár
http://blog.hu/user/177782
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21463217" class="reply_nick_790539" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21463217 );">@Fazakas László</a>: Szegény nagyim már meghalt, így nem tudom a szemére vetni, hogy gyerekkoromban elbaszta a vinettét ecettel ... <br />
sőt, még a krumplifőzeléket is. Tudod, ahány ház ...<br />
Ha étolajat vett csak úgy, minden élelmiszerjegy nélkül, akkor a te kollégád a '70-es évek elején járhatott arrafelé.
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21463289
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T15:04:30+01:00
2014-01-20T15:04:30+01:00
Fazakas László
http://blog.hu/user/790539
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21463162" class="reply_nick_177782" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21463162 );">@Hátrányos helyzetű kaviár</a>: <br />
Én Sosem turista-ként szoktam Erdélybe kimenni, hanem rokonokhoz ... de azok sehol se basszák el ecettel. <br />
Legalábbis a mi családunkban NEM!
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21463263
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T15:01:34+01:00
2014-01-20T15:01:34+01:00
Fazakas László
http://blog.hu/user/790539
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21461923" class="reply_nick_51538" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21461923 );">@Emmanuel Goldstein</a>: <br />
Ha egy csomó mindenféle zöldség-szart is beleraksz, akkor a végére már nem padlizsánkrém (vinete)lesz belőle, hanem givecs, tocana de legume, és hasonló oláh kaják. <br />
Vagy egy az egyben a nagyon fincsi zakuszka.
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21463223
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T14:57:31+01:00
2014-01-20T14:57:31+01:00
randomuser1
http://blog.hu/user/51538
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21463131" class="reply_nick_790539" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21463131 );">@Fazakas László</a>: ezek az oláhok ritka beteg emberek, még a muzsdéjt is citrommal csinálják :)
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21463217
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T14:57:05+01:00
2014-01-20T14:57:05+01:00
Fazakas László
http://blog.hu/user/790539
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21460723" class="reply_nick_177782" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21460723 );">@Hátrányos helyzetű kaviár</a>: <br />
<br />
és akkor citrom helyett elbaszták az ecettel? Nekem elég sok rokonom lakik odaát, ettem is majd mindegyiknél, de ecettel még egyik sem csinálta. Szójaolajjal már annál inkább, mert napraforgó és más flancosabb olajakat akkoriban nemigen lehetett kapni. <br />
Az a szója is, ami a boltban volt - vagy egy vashordóban - s onnan szivattyúzták ki a vevőnek a jegyre járó havi 1 litert, <br />
vagy sörösüvegben volt, mint az ecet. <br />
Az egyik kollégám egyszer kinn járt egy buszos túrán, oszt bementek az első alimentara-ba, s mindjárt vett is 2 üveg "sört". <br />
Aztán mikor itta volna meg, HOPPÁ! - hát akkor jött rá, hogy az "étolaj". <br />
Mondtam is neki, - szerencséd volt, hogy nem az ecetet (oțet) vetted. <br />
Az ottaniak már jól tudták, hogy a kék kupakos az ecet, az arany kupakos az olaj, az ezüstkupakos meg a sör. Mert a címkékkel az üvegekről Ceausescu idejében rém rendesen de spóroltak ...
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21463162
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T14:51:29+01:00
2014-01-20T14:51:29+01:00
Hátrányos helyzetű kaviár
http://blog.hu/user/177782
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21463131" class="reply_nick_790539" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21463131 );">@Fazakas László</a>: Itt szeretném megjegyezni, hogy Erdély nemcsak abból a két székelyföldi megyéből áll, amit a turisták ismernek. Köszönöm :). Igen, ecettel, a savanykásabb ízért, de mint írtam már, az arányok nagyon fontosak, egy 4 emberes adagba bőven elég egy kis kávéskanálnyi, nem koncentrátum ecet. Ha nem szereted savanykásan (nem savanyúan!), akkor elhagyható.
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21463131
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T14:47:28+01:00
2014-01-20T14:47:28+01:00
Fazakas László
http://blog.hu/user/790539
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21460571" class="reply_nick_177782" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21460571 );">@Hátrányos helyzetű kaviár</a>: <br />
<br />
Hát azért naaa! - Ecettel, citrommal? <br />
- az rém szar lehet. <br />
Én úgy még sehol se ettem, se Magyarországon sem Erdélyben - pedig arrafelé elég sokat jártam. Lehet, hogy az oláhok tesznek bele, de normális székely az egy se. (Csak a majonézt, ha szeretik)<br />
De én egyszer vettem a boltban (G-Roby) valami bolgár üveges konzervben - na az aztán ecetes volt - és persze ritka szar! <br />
De akkor úgy voltam vele, ha már megvettem, hát megesszük, de olyat aztán SOHA TÖBBÉ!<br />
Feltételeztük azt, hogy csak a konzerválási eljárásuk miatt rontják el ecettel.
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21463104
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T14:44:16+01:00
2014-01-20T14:44:16+01:00
Hátrányos helyzetű kaviár
http://blog.hu/user/177782
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21462416" class="reply_nick_51538" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21462416 );">@Emmanuel Goldstein</a>: És milyen finom! :)<br />
<br />
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21462449" class="reply_nick_281341" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21462449 );">@lüke</a>: Khm, mint említettem, voltak olyan idők, hogy citromot, pult alól is nehezen lehetett kapni, nem pénz kérdése volt. Ha nem emlékszel rájuk, akkor örülj neki. <br />
Az meg, hogy az ecet a szegények valamilyen "pótlója" lenne, hm, hát finoman szólva is hülyeség. Bár kifejthetnéd ezt a gourmet-séfeknek, akik sokféleképpen használják a különböző eceteket, nemcsak salátákban.
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21462864
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T14:16:50+01:00
2014-01-20T14:16:50+01:00
sonne.hu
http://blog.hu/user/189330
én erre esküszöm, talán még a fentinél is egyszerűbb recept: <a rel="nofollow" href="http://www.foodnetwork.com/recipes/ina-garten/roasted-eggplant-spread-recipe/index.html">www.foodnetwork.com/recipes/ina-garten/roasted-eggplant-spread-recipe/index.html</a><br />
<br />
még finnyás vendégek is megnyalták a 10 ujjukat. ja, és nincs benne majonéz, még egészségesebb! a paradicsomkrémet is ki szoktam hagyni, tiszta friss zöldség az egész! yummie.
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21462535
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T13:25:56+01:00
2014-01-20T13:25:56+01:00
randomuser1
http://blog.hu/user/51538
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21462449" class="reply_nick_281341" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21462449 );">@lüke</a>: az mit jelent, h nem minőségi?
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21462452
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T13:15:33+01:00
2014-01-20T13:15:33+01:00
randomuser1
http://blog.hu/user/51538
juteszembe, padlizsán helyett főzőtökből is lehet ilyen krémet csinálni, az is finom, bár sokkal lágyabb íze van.
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21462449
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T13:15:02+01:00
2014-01-20T13:15:02+01:00
lüke
http://blog.hu/user/281341
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21460723" class="reply_nick_177782" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21460723 );">@Hátrányos helyzetű kaviár</a>: <br />
az ecet a szegények citrompótlója<br />
az osztrákok ecettel oltják a paprikát, hogy ne legyen keserü,ha megégne<br />
-minden lecsó, paprikás krumpli receptben ez áll!-<br />
az ecet nem egy minöségi alapalapanyag<br />
<a rel="nofollow" href="http://de.wikipedia.org/wiki/Essig">de.wikipedia.org/wiki/Essig</a>
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21462416
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T13:10:23+01:00
2014-01-20T13:10:23+01:00
randomuser1
http://blog.hu/user/51538
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21462044" class="reply_nick_177782" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21462044 );">@Hátrányos helyzetű kaviár</a>: de, és abból is van padlizsános verzió
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21462044
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T12:24:44+01:00
2014-01-20T12:24:44+01:00
Hátrányos helyzetű kaviár
http://blog.hu/user/177782
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21461997" class="reply_nick_51538" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21461997 );">@Emmanuel Goldstein</a>: Persze, padlizsán a fő alapanyag, de a paprikás-paradicsomos padlizsánkrém az ajvár. Elsősorban padlizsán, kb. fele annyi paprika (piros húsú), a szerb recept meg is áll ennél. De vannak paradicsomos változatok is, ahol a paradicsom aránya kb. fele a paprikáénak. Bár ez nem szentírás.<br />
Zakuszkát nem készíttetsz?
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21461997
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T12:16:46+01:00
2014-01-20T12:16:46+01:00
randomuser1
http://blog.hu/user/51538
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21461961" class="reply_nick_177782" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21461961 );">@Hátrányos helyzetű kaviár</a>: nem, tuti padlizsánkrém, a neve is az.. idehaza is lehet kapni az árbátban, de drága, inkább megcsináltatom az asszonnyal a sima erdélyi verziót.
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21461961
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T12:12:05+01:00
2014-01-20T12:12:05+01:00
Hátrányos helyzetű kaviár
http://blog.hu/user/177782
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21461923" class="reply_nick_51538" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21461923 );">@Emmanuel Goldstein</a>: Ja, az már az ajvár, nem a sima padlizsánkrém. Azt is lehet kapni, itt jellemzően törököt, és k..a finom bír lenni, pláne sült húsok mellé. :)
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21461923
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T12:07:30+01:00
2014-01-20T12:07:30+01:00
randomuser1
http://blog.hu/user/51538
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21461894" class="reply_nick_177782" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21461894 );">@Hátrányos helyzetű kaviár</a>: a bolgár az más, paradicsommal, meg talán paprikával keverik mert pirosas a színe meg jó fűszeres.. bárhogy próbálom csinálni, sose lesz olyan.
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21461894
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T12:04:12+01:00
2014-01-20T12:04:12+01:00
Hátrányos helyzetű kaviár
http://blog.hu/user/177782
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21461328" class="reply_nick_51538" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21461328 );">@Emmanuel Goldstein</a>: Errefelé a törököt kapni, az is nagyon tuti, mert gyakorlatilag csak maga a natúr padlizsánkrém, némi olajjal elkeverve, és picit ízesítve. Így aztán lehet turbózni, hagymával, fokhagymával, fűszerekkel, majonézzel, paradicsommal, kinek mi jön be...<br />
<br />
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21461545" class="reply_nick_144625" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21461545 );">@Szelid sunmalac</a>: Ecet vagy citromlé csak akkor kell bele, ha savanykásabbra akarod.
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21461545
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T11:16:16+01:00
2014-01-20T11:16:16+01:00
Szelid sunmalac
http://blog.hu/user/144625
Valoban. Mi is gazon sutjuk. Szanaszet frocsog es budos is, viszont mi tudjuk mi kovetkezik, ezert ha erre a szagra kelek, akkor mar tudom hogy jo nap kezdodik. Semmi fokhagyma (pedig en amugy imadom!), csak voroshagyma. Eset sem kell bele. So, bors, olaj, amennyit felvesz. Viszont baromi sokat kell kavargatni.
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21461328
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T10:43:15+01:00
2014-01-20T10:43:15+01:00
randomuser1
http://blog.hu/user/51538
bolgár konzerv, az a legtutibb, csak kinyitod, és ehető, semmiféle házi nem veszi fel vele a versenyt ízben :)
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21461162
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T10:20:23+01:00
2014-01-20T10:20:23+01:00
Hátrányos helyzetű kaviár
http://blog.hu/user/177782
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21461139" class="reply_nick_810663" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21461139 );">@PHAT</a>: Hát, ha szereted a paradicsomos cuccokat, jó lesz az :). Ja, a paradicsomot, hámozottan, vagy a konzervet, turmixolás előtt futtasd meg az olíván.
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21461139
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T10:16:27+01:00
2014-01-20T10:16:27+01:00
PHAT
http://blog.hu/user/810663
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21460910" class="reply_nick_36994" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21460910 );">@lorien</a>: a kérdés jogos :) de szép volt és az íze is teljesen jó lett.<br />
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21460925" class="reply_nick_177782" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21460925 );">@Hátrányos helyzetű kaviár</a>: á, oké, ezt nem tudtam :) Na, legközelebb paradicsomot is rakok bele.
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21460934
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T09:43:45+01:00
2014-01-20T09:43:45+01:00
Hátrányos helyzetű kaviár
http://blog.hu/user/177782
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21460910" class="reply_nick_36994" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21460910 );">@lorien</a>: Hát kapni ...
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21460925
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T09:42:49+01:00
2014-01-20T09:42:49+01:00
Hátrányos helyzetű kaviár
http://blog.hu/user/177782
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21460809" class="reply_nick_810663" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21460809 );">@PHAT</a>: Ez a mediterrán padlizsánkrém, mármint a fokhagymás. Bár abban a paradicsomot is belekeverik, turmixolják a krémbe. Ja, és persze, olívaolajjal, de úgy nem illene bele már a blog profiljába ;). <br />
Én a "klasszikus erdélyit" szeretem leginkább, de ez ízlés kérdése, mint a lecsónál, rizzsel vagy rizs nélkül? ;)
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21460910
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T09:40:31+01:00
2014-01-20T09:40:31+01:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
Nem a hogyan, hanem a mikor a kérdés. Januárban padlizsán???
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21460809
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T09:21:54+01:00
2014-01-20T09:21:54+01:00
PHAT
http://blog.hu/user/810663
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21460247" class="reply_nick_790539" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21460247 );">@Fazakas László</a>: <a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21460623" class="reply_nick_281341" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21460623 );">@lüke</a>: fura amit írtok a fokhagymáról, azt hittem, ez teljesen elterjedt. Próbáljátok ki egyszer ;) remekül illik a padlizsánhoz.
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21460723
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T09:06:32+01:00
2014-01-20T09:06:32+01:00
Hátrányos helyzetű kaviár
http://blog.hu/user/177782
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21460623" class="reply_nick_281341" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21460623 );">@lüke</a>: Nem rontja el az ecet, hidd el, minden az arányokon múlik. Egy 4 személyes adagba olyan kávéskanálnyi mennyiség elegendő, persze nem a koncentrátumból. Khm, különben voltak idők, amikor a citrom csodaszáma ment, és az is a pult alól ;).
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21460623
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T08:44:55+01:00
2014-01-20T08:44:55+01:00
lüke
http://blog.hu/user/281341
majomméz?<br />
na ne, s fokhagyma se kell bele<br />
só bors és hagyma<br />
ecet elrontja(szegények konyhája), citrom fehéríti és ízesíti<br />
az erdélyi:<br />
nyers hagymával<br />
-a franciás :<br />
poréval<br />
/jobb, ha a hagymát megfonnyasztod/<br />
- a németes:<br />
prézli, yoghurt<br />
késsel valóban sötétebb lesz,a gyors turmixolás nem árt<br />
a legegyszerübben:<br />
sütöpapiron sütöben sütve, igy könnyü lehúzni a héját
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21460571
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T08:33:44+01:00
2014-01-20T08:33:44+01:00
Hátrányos helyzetű kaviár
http://blog.hu/user/177782
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21459851" class="reply_nick_810663" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21459851 );">@PHAT</a>: De még mennyire! :) Olyan ez is, mint a lecsó, ahány ház ...<br />
<br />
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21460247" class="reply_nick_790539" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21460247 );">@Fazakas László</a>: Hát az igaz, hogy ezt nyitott ablaknál kell kivitelezni, miközben az összes többi ajtó zárva van. Mint, amikor lángost sütsz, bár korántsem terheli meg annyira a légkört ;). És valóban, ez az Erdély-szerte elterjedt változat a hagymával, ecettel/citromlével, olajjal.
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21460247
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T04:34:22+01:00
2014-01-20T04:34:22+01:00
Fazakas László
http://blog.hu/user/790539
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21459559" class="reply_nick_177782" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21459559 );">@Hátrányos helyzetű kaviár</a>: <br />
Valóban otthon gázon, egy vaslapon is szépen meg lehet sütni, bár eléggé büdös lesz tőle a lakás. <br />
Olyasmit, hogy fokhagymát kell beletenni, hát még nem hallottam. Persze ki lehet próbálni, mert minden bizonnyal nagyon érdekes íze lesz vele/tőle, ámde a valóban eredetibe inkább vöröshagymát tesznek (legalábbis Erdély-szerte ez a bevált módi). <br />
És aztán sok olajat. <br />
A fakés már divatjamúlt, mivel lehet hozzá venni kimondottan kést plexiből, ám a rozsdamentes késsel is eléggé jól elvan (csak a vaskésre volt annyira elszineződés-érzékeny, de arra aztán nagyon).<br />
Amikor a már megsült (megégett), meghámozott és a kés élével "megkalapált" gyümölcsöket kezdjük kikeverni, egy fej reszelt vöröshagymát és bő csipetnyi sót kell beletenni, majd jöhet az olaj. Egy kevéskével elkeverjük. <br />
Ha felvette, újabb adagocska olaj ... de ezt elég sokáig el lehet játszani. <br />
Akkorra lesz teljesen tökéletes a massza, ha szépen "kifehéredik" s már nem vesz be több olajat.<br />
A majonézzel való ízesítés eléggé megszokott és bevett dolog, bár én személy szerint nem szeretem. <br />
Viszont kinn a szabad ég alatt, a valóban faszénparázson sütötteknek teljesen más ízük lesz, mint a csak vaslapon ... és gázon.<br />
<br />
Olyan ez pont, mint a halászlé. Azt is lehet csinálni bográcsban - vagy simán csak fazékban. <br />
de nem mindegy az íze ...
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21459851
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-20T00:11:52+01:00
2014-01-20T00:11:52+01:00
PHAT
http://blog.hu/user/810663
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21459559" class="reply_nick_177782" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21459559 );">@Hátrányos helyzetű kaviár</a>: :) biztos nagyon finom úgy is.
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21459559
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-19T23:30:40+01:00
2014-01-19T23:30:40+01:00
Hátrányos helyzetű kaviár
http://blog.hu/user/177782
A nagyim vaslapon a gázsütőn sütötte, fakéssel aprította, turmixgép nem volt ;). Fokhagymát és majonézt nem, tett viszont bele egészen apróra vágott hagymát, kis olajat és pici ecetet vagy citromlevet. Forró citromos teával nagyon ott van. Hú, de megkívántam!
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21458791
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-19T22:01:11+01:00
2014-01-19T22:01:11+01:00
Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe
http://blog.hu/user/754650
a heja meg is eghet akar attol meg belul a tartalma az okes<br />
<br />
mi meg szoktuk mindegyiket kostolni, mert elofordul hogy az egyik padlizsan az keseru, es azt ki kell dobni nem belekeverni a tobbibe<br />
<br />
parazson meg ugy is lehet hogy bealufoliazni es ugy bele a parazsba igaz az nem a kis kerttel es grillezovel rendelkezok privilegiuma hanem annak akinek jo nagy menyisegu amugy is elegetendo faja van :)<br />
de vaslap is okes
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21458775
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-19T21:59:02+01:00
2014-01-19T21:59:02+01:00
RÖVIDLÁTÓ
http://blog.hu/user/815331
Csütörtöktől akciós lesz a füst az ALDI-ban.<br />
( a háziasszony is olcsóbb lesz)
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21458091
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-19T20:34:51+01:00
2014-01-19T20:34:51+01:00
PHAT
http://blog.hu/user/810663
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem?fullcommentlist=1#c21458014" class="reply_nick_376292" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21458014 );">@hintalo</a>: jaja, biztos igazad van, egyszer tuti kipróbálom úgy is :)
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/19/a_rettegett_padlizsankrem/full_commentlist/1#c21458014
Válasz erre: A rettegett padlizsánkrém
2014-01-19T20:24:32+01:00
2014-01-19T20:24:32+01:00
hintalo
http://blog.hu/user/376292
Tök jó, de a füst íz nélkül nem az igazi. Ezért mondják azt, amit mondanak. Egy őszi grillezésnél fel kell pakolni 8-10 kilót a rácsra, utána bekeveretlenül lefagyasztani.
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/17/batyuban_sult_zoldsegek/full_commentlist/1#c21445337
Válasz erre: Batyuban sült zöldségek
2014-01-17T20:25:17+01:00
2014-01-17T20:25:17+01:00
Blas3nik
http://blog.hu/user/833729
Édesanyám is gyakran csinált ilyet, batyuskrumplinak hívja. Amúgy kukorica, zöldborsó mindig kerül bele, viszont általában köretnek megy valami hús mellé - emiatt a batyuba magába hús nem szokott kerülni. Nagyon finom!
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/17/batyuban_sult_zoldsegek/full_commentlist/1#c21445044
Válasz erre: Batyuban sült zöldségek
2014-01-17T19:36:03+01:00
2014-01-17T19:36:03+01:00
agika88
http://blog.hu/user/757569
Lényegében ilyet szoktam sütni magamnak, de nyáron grill rácsra, vagy parázsra pakolom, és bacon helyett vékony húscsíkokat rakok mellé valamilyen grilles pácban. Valamint a gomba nálam alap. :D
https://atemplomegere.blog.hu/2014/01/17/batyuban_sult_zoldsegek/full_commentlist/1#c21442974
Válasz erre: Batyuban sült zöldségek
2014-01-17T14:30:06+01:00
2014-01-17T14:30:06+01:00
Mária
http://blog.hu/user/39528
" Így vagyok én a zöldségekkel, betárazok belőlük"<br />
<br />
Helyes!<br />
<br />
Zöldséget nem szabad frissen felhasználni, mert nem tudhatod, mennyi vegyszer van benne. Ezért okos dolog a "betárazás", majd ami nem fogy el a parkoltatás alatt, amíg a vegyszerek remélhetően lebomlanak, az mehet a fagyasztóba.
https://atemplomegere.blog.hu/2013/12/31/te_is_unod_mar_a_lencsefozeleket/full_commentlist/1#c21326838
Válasz erre: Te is unod már a lencsefőzeléket?
2013-12-31T21:04:39+01:00
2013-12-31T21:04:39+01:00
teddybear01
http://blog.hu/user/216972
Szárnyas nem szabad enni újévkor, mert "elrepül a szerencsével!" Disznót kell, mert az előtúrja a szerencsét.<br />
<br />
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2013/12/31/te_is_unod_mar_a_lencsefozeleket?fullcommentlist=1#c21326178" class="reply_nick_87071" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21326178 );">@Waka</a>: Add oda a barátnőmnek! Legutóbb mikrón akarta megsütni a csirkemájat, aztán meg lehetett kopogtatni vele az asztalt...
https://atemplomegere.blog.hu/2013/12/31/te_is_unod_mar_a_lencsefozeleket/full_commentlist/1#c21326178
Válasz erre: Te is unod már a lencsefőzeléket?
2013-12-31T18:33:09+01:00
2013-12-31T18:33:09+01:00
Waka
http://blog.hu/user/87071
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2013/12/31/te_is_unod_mar_a_lencsefozeleket?fullcommentlist=1#c21325217" class="reply_nick_810663" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21325217 );">@PHAT</a>: Sertés- és marhamáj OK, az kemény lesz. A csirkéével nem is tudom mit kellene tenni ahhoz.
https://atemplomegere.blog.hu/2013/12/31/te_is_unod_mar_a_lencsefozeleket/full_commentlist/1#c21326130
Válasz erre: Te is unod már a lencsefőzeléket?
2013-12-31T18:24:11+01:00
2013-12-31T18:24:11+01:00
_ng_
http://blog.hu/user/219040
Ezen a "baconos"-on mindig jót derülök...
https://atemplomegere.blog.hu/2013/12/31/te_is_unod_mar_a_lencsefozeleket/full_commentlist/1#c21325217
Válasz erre: Te is unod már a lencsefőzeléket?
2013-12-31T15:35:39+01:00
2013-12-31T15:35:39+01:00
PHAT
http://blog.hu/user/810663
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2013/12/31/te_is_unod_mar_a_lencsefozeleket?fullcommentlist=1#c21325042" class="reply_nick_87071" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21325042 );">@Waka</a>: és még finomabb is, ahogy kinéz :) A májat illetően nem tudom, lehet, hogy igazad van, de nekem anya így tanította, és tudod hogy van ez, az ember nem igazán szokott szembemenni az anyukája tanításával ilyen téren :)
https://atemplomegere.blog.hu/2013/12/31/te_is_unod_mar_a_lencsefozeleket/full_commentlist/1#c21325042
Válasz erre: Te is unod már a lencsefőzeléket?
2013-12-31T15:00:54+01:00
2013-12-31T15:00:54+01:00
Waka
http://blog.hu/user/87071
Nem néz ki rosszul. A csirkemáj nem keményedik meg a sózástól, vagy még nem ettél kemény májat.
https://atemplomegere.blog.hu/2013/12/30/lekvaros-dios_omlos_kiflik/full_commentlist/1#c21324923
Válasz erre: Lekváros-diós omlós kiflik
2013-12-31T14:32:46+01:00
2013-12-31T14:32:46+01:00
PHAT
http://blog.hu/user/810663
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2013/12/30/lekvaros-dios_omlos_kiflik?fullcommentlist=1#c21324855" class="reply_nick_288352" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21324855 );">@Intizar</a>: inkább olyan legyen, mint fordítva :D
https://atemplomegere.blog.hu/2013/12/30/lekvaros-dios_omlos_kiflik/full_commentlist/1#c21324855
Válasz erre: Lekváros-diós omlós kiflik
2013-12-31T14:16:50+01:00
2013-12-31T14:16:50+01:00
Intizar
http://blog.hu/user/288352
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2013/12/30/lekvaros-dios_omlos_kiflik?fullcommentlist=1#c21324840" class="reply_nick_810663" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21324840 );">@PHAT</a>: Figyelmeztetlek, csokító jellegű lesz. Ronda, de finom.
https://atemplomegere.blog.hu/2013/12/30/lekvaros-dios_omlos_kiflik/full_commentlist/1#c21324840
Válasz erre: Lekváros-diós omlós kiflik
2013-12-31T14:13:52+01:00
2013-12-31T14:13:52+01:00
PHAT
http://blog.hu/user/810663
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2013/12/30/lekvaros-dios_omlos_kiflik?fullcommentlist=1#c21324821" class="reply_nick_288352" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21324821 );">@Intizar</a>: tök jó ötlet, úgy tényleg gyorsabb, ráadásul több tölteléket is elbír, mint ezek a pici kiflik. Lehet, h legközelebb kipróbálom a te módszereddel :)
https://atemplomegere.blog.hu/2013/12/30/lekvaros-dios_omlos_kiflik/full_commentlist/1#c21324821
Válasz erre: Lekváros-diós omlós kiflik
2013-12-31T14:10:54+01:00
2013-12-31T14:10:54+01:00
Intizar
http://blog.hu/user/288352
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2013/12/30/lekvaros-dios_omlos_kiflik?fullcommentlist=1#c21324787" class="reply_nick_810663" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21324787 );">@PHAT</a>: Úgy biza. A praktikum szellemében!
https://atemplomegere.blog.hu/2013/12/30/lekvaros-dios_omlos_kiflik/full_commentlist/1#c21324787
Válasz erre: Lekváros-diós omlós kiflik
2013-12-31T14:04:52+01:00
2013-12-31T14:04:52+01:00
PHAT
http://blog.hu/user/810663
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2013/12/30/lekvaros-dios_omlos_kiflik?fullcommentlist=1#c21324584" class="reply_nick_288352" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21324584 );">@Intizar</a>: áh, nem én találtam föl :) Valahol láttam a neten pár hónapja, nem is rugelach néven, csak sztem az a recept nem volt jó, mert nagyon kevés lisztet és cukrot írt hozzá. Micsoda tradicionális süti, nahát, fogalmam sem volt róla. Akkor te úgy csinálod, hogy feltekered mint a bejglit és feldarabolod?
https://atemplomegere.blog.hu/2013/12/30/lekvaros-dios_omlos_kiflik/full_commentlist/1#c21324691
Válasz erre: Lekváros-diós omlós kiflik
2013-12-31T13:46:29+01:00
2013-12-31T13:46:29+01:00
Intizar
http://blog.hu/user/288352
<a rel="nofollow" href="http://en.wikipedia.org/wiki/Rugelach">en.wikipedia.org/wiki/Rugelach</a><br />
Ezek szerint is Hanukára való. Nagy elégtétel számomra a "cut rugelach" képe, mert én csak úgy csinálom, nincs türelmem kiflicskéket tekerni - úgy látszik, nem vagyok egyedül.
https://atemplomegere.blog.hu/2013/12/30/lekvaros-dios_omlos_kiflik/full_commentlist/1#c21324602
Válasz erre: Lekváros-diós omlós kiflik
2013-12-31T13:31:42+01:00
2013-12-31T13:31:42+01:00
Intizar
http://blog.hu/user/288352
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2013/12/30/lekvaros-dios_omlos_kiflik?fullcommentlist=1#c21324575" class="reply_nick_810663" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21324575 );">@PHAT</a>: Na tessék, nem jól mondtam. Hanukára és Tu Bisvátra való. Ha Purim, akkor humentás, avagy Hámán füle.
https://atemplomegere.blog.hu/2013/12/30/lekvaros-dios_omlos_kiflik/full_commentlist/1#c21324584
Válasz erre: Lekváros-diós omlós kiflik
2013-12-31T13:29:29+01:00
2013-12-31T13:29:29+01:00
Intizar
http://blog.hu/user/288352
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2013/12/30/lekvaros-dios_omlos_kiflik?fullcommentlist=1#c21324575" class="reply_nick_810663" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21324575 );">@PHAT</a>: Természetesen nem arra akartam utalni, hogy nem találhattad föl magadtól. De ezen a néven eszik a zsidók Purimkor (ha jól emlékszem, ennek utána kell nézni).
https://atemplomegere.blog.hu/2013/12/30/lekvaros-dios_omlos_kiflik/full_commentlist/1#c21324575
Válasz erre: Lekváros-diós omlós kiflik
2013-12-31T13:28:26+01:00
2013-12-31T13:28:26+01:00
PHAT
http://blog.hu/user/810663
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2013/12/30/lekvaros-dios_omlos_kiflik?fullcommentlist=1#c21321666" class="reply_nick_288352" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21321666 );">@Intizar</a>: ó, ezt nem tudtam, köszi! :)
https://atemplomegere.blog.hu/2013/12/30/lekvaros-dios_omlos_kiflik/full_commentlist/1#c21321666
Válasz erre: Lekváros-diós omlós kiflik
2013-12-30T20:51:22+01:00
2013-12-30T20:51:22+01:00
Intizar
http://blog.hu/user/288352
Mennyei sütike. Becsületes neve: rugelach.
https://atemplomegere.blog.hu/2013/12/20/brownie_ami_nem_piskota/full_commentlist/1#c21275759
Válasz erre: Brownie, ami nem piskóta!
2013-12-20T21:23:03+01:00
2013-12-20T21:23:03+01:00
Mária
http://blog.hu/user/39528
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2013/12/20/brownie_ami_nem_piskota?fullcommentlist=1#c21274981" class="reply_nick_63768" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21274981 );">@nickM</a>: <br />
<br />
"Tesco-s bevásárláshoz nem vagyunk elég gazdagok"<br />
<br />
Hát ez sajnos igaz lehet, a Tesco újabban piszok drága. Havonta egyszer, ha benézek, épp ma voltam, és csak pislogtam, hogy milyen árak vannak.
https://atemplomegere.blog.hu/2013/12/20/brownie_ami_nem_piskota/full_commentlist/1#c21274981
Válasz erre: Brownie, ami nem piskóta!
2013-12-20T18:54:15+01:00
2013-12-20T18:54:15+01:00
nickM
http://blog.hu/user/63768
<a href="http://atemplomegere.blog.hu/2013/12/20/brownie_ami_nem_piskota?fullcommentlist=1#c21269161" class="reply_nick_810663" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21269161 );">@PHAT</a>: <br />
Tesco-s bevásárláshoz nem vagyunk elég gazdagok, de íme egy másik verzió (szerintem próbáld ki!)<br />
3 tojás (120 HUF)<br />
30 dkg kristálycukor (kb. 90 HUF)<br />
10 dkg étcsokoládé (90 g-os Tibi 180-200 HUF tulajdonképpen elég, ha többet szeretnél Aldi/Lidl sajátmárkás +40 HUF - 100 g 200 HUF - 5 adagra elég!) <br />
10 dkg vaj (CSAK és kizárólag vaj, nem alkuszunk! 200 HUF)<br />
10 dkg rétesliszt (legyen 20 HUF)<br />
Összesen: 670 HUF (a magasabb árakkal számolva) - ebből lesz egy kb. 25X35-ös tepsi<br />
A magam részéről "á lá nátúr" is finom, de a 'zember vaníliafagyival szereti (800 HUF 2 liter)<br />
Elkészítés: az egész tojásokat a cukorral fehéredésig kevered, közben a csokit a vajjal összeolvasztod (mikroban vagy a tűzhelyen - fontos! ne legyen forró!!! csak max. középmeleg amikor összekevered őket. (Különben kicsapódik a tojás és az elég gusztustalan.) Ha összekeverted add hozzá a lisztet, öntsd a - részemről sütőpapírral kibélelt - tepsibe és kb. 200 fokos sütőben süsd tűpróbáig (kb. 25 perc).
https://atemplomegere.blog.hu/2013/12/20/brownie_ami_nem_piskota/full_commentlist/1#c21269161
Válasz erre: Brownie, ami nem piskóta!
2013-12-20T16:55:42+01:00
2013-12-20T16:55:42+01:00
PHAT
http://blog.hu/user/810663
@mortullus: tecsós bevásárlás, jó pár akciós termékkel, minden stimmel, a tojás valóban nem, azt elírtam. A kakaóporból viszont lejöhet 100 ft, mert ez az ár 100g-ra vonatkozik, szóval így is, úgy is 1000 ft alatt van, nyugi :) De ha szeretnéd, felteszem a blokkot, nem csak úgy kitalálom az árakat...<br />
<br />
@CSENDES: megvan azóta? :) "Fogj egy lábost, megy bele a darabokra tört csoki, a vaj és a cukor."
https://atemplomegere.blog.hu/2013/12/20/brownie_ami_nem_piskota/full_commentlist/1#c21269022
Válasz erre: Brownie, ami nem piskóta!
2013-12-20T16:35:49+01:00
2013-12-20T16:35:49+01:00
mortullus
http://blog.hu/user/748327
jah és ha az otthon tartott lisztet és cukrot nem az angyalok hozták le az égbőlm hanem boltban vetted plussz 104 Ft<br />
tehát összesen: 1820 Ft<br />
szóval kb kétszer annyi, mint amit számolt a kedves blogger
https://atemplomegere.blog.hu/2013/12/20/brownie_ami_nem_piskota/full_commentlist/1#c21268999
Válasz erre: Brownie, ami nem piskóta!
2013-12-20T16:33:02+01:00
2013-12-20T16:33:02+01:00
mortullus
http://blog.hu/user/748327
2 tábla 85 %-os étcsoki Asia Centerben: <br />
780 Ft<br />
tejcsoki: maradjon a tiéd? 144 Ft<br />
hol kapsz 90 Ft-ért 4 tojást?<br />
ma vettem akciósan cba-ban 289-ért 10 db-ot, de ezek olyan kicsik. hogy a brownieba kell öt: 144 Ft<br />
ha vajjal csinálod akkor az a lidlben egész olcsó, de ott is 250 g: 449 Ft<br />
kakaópor maradhat: 199 Ft<br />
<br />
nos ez: 780+144+144+449+199<br />
azaz összesen 1716 Ft<br />
<br />
szóval ennyiből jön ki a leírt receptből a brownie, kicsit elcsúsztál a számolással :)