Tegnap este kaptam egy kedves levelet, a feladó Büdösbúvár, gratulált a bloghoz és elküldte egy pár bevált kolis receptjét. Mivel láttam, hogy igény van rá, közzéadom őket, biztos lesz, aki nagy hasznát veszi. Egyúttal szeretnélek bíztatni titeket, küldjétek el a bevált receptjeiteket (ha tudtok fotót is annak örülök, de ha nem, az sem baj)!
Én pedig legközelebb egy olyan recepttel jövök, ami nemcsak olcsó és egyszerű, de van olyan különleges is, hogy felvághattok vele anyu, apu, barát, barátnő, főnök előtt ;)
"4 éve koleszos vagyok, egész olcsó kajákat kísérleteztem ki én is. Leírok párat, nem tudom hogy mennyire "csövesen" gondolod ezeket a kajákat, én elég minimalista vagyok :D Azt nem garantálom hogy ezek egészséges cuccok, de hát remélem csak ideiglenes állapot az életemben és másokéban is, hogy ilyen koszton kell élni.
Palacsinta (fater receptje)
Hozzávalók:
1 kiló liszt 150ft
3 tojás (100 ft kb)
virsli(szigorúan a legszarabb, pennyben 550 kilója, tescoban is van ekörül, tipikusan azok amik csak sütve ehetőek)
tejföl – 80 ft kb
Elkészítés: a lisztet belerakod egy nagy fazékba, beleütöd a 3 tojást, és folyamatosan annyi vizet adagolsz hozzá amíg jó nem lesz az állaga. híg, kissé nyúlós, és kész a tészta. Simán kisütöd serpenyőben, nagyon kevés olajat raksz alá. a virslit felkarikázva megsütöd. Fogod a palacsintát, bele a virsli, összecsavarod, tejföl rá és csá.
Kb 500 forint az egész, 2 napig tuti elég. napi 2-3x étkezéssel.
Főzelék:
Hozzávalók:
főleg sárgaborsót és lencsét szoktam, ezek az olcsóbbak.
sárgaborsó, fél kiló, kb 200ft
kevés liszt
kevés olaj
1-2 fej hagyma (50 ft)
nagyon kevés piros paprika
Elkészítés: beáztatod a cuccot, aztán megfőzöd, amikor puha berántod.
Rántás: olajba beleszórod a lisztet, elkevered olyan állagúra, hogy folyjon, ha főzeléket akarsz sok rántás, ha levest akkor kevesebb rántás. Felrakod a tűzre, amikor már sül bele a kockázott hagyma, meg egy kis pirospaprika. Ha már barnul, belekevered a forrásban lévő sárgaborsóba vagy lencsébe. Ízlés szerint sózod. Sok kenyér mellé, sok víz.
Kenyérrel együtt kb. 500, 2 napig elég
Kamu bolognai:
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma 20ft
0,5 kiló tészta 150-200ft
1 doboz sűrített paradicsom 150-200ft
virsli (kilója 550kb, abból kell 3-4 db)
pár szem fokhagyma 20 ft
só, bors, oregano
Elkészítés: a hagymát felkockázod, virslit felkarikázod, elkezded olajon pirítani. Utána bele a paradicsomszósz, fokhagyma, oregano. Közbe a tésztát megfőzöd és kész. Fél kilóhoz elég a szósz, az 2x étkezés nekem.
Ugyan ez virsli helyett löncshússal, az a frankó 40% os anyag. Pennyben már nem kapni, Tescoban múltkor volt, 250-300 forint kb.
ez kb 5-600 ft, 3 étkezés kb."