Az úgy volt, hogy semmi kedvem nem volt főzni... vagyis nem, várj. Tegnapelőtt nem volt se kedvem, se időm, tegnap is későn estem haza, és szó szerint kopogott a szemem. Kaja kellett, azonnal. Körülnéztem, mivel lehetne valamit kezdeni. Babapiskóta maradt még a tiramisuból, oké. Van egy pohár joghurt is a hűtőben, és akkor bevillant, hogy egyszer régen valakinél ettem hasonlót, de abba még rakott gyümölcsöt is. Az nekem viszont nincs. De van isteni, házilag készült eperlekvár, szép nagy eperdarabokkal, príma lesz hozzá! Próbáljuk ki! Így született ez a nemtudommi... piskótával felturbózott gyümölcsjoghurt? Fordítva? Tudom, mondd ki nyugodtan: igénytelen vagyok. Viszont jóllaktam. És egész jó volt, ahhoz képest.
Hozzávalók (ennyi volt otthon):
10 dkg (fél zacskó) babapiskóta
1 pohár natúr joghurt
2-3 evőkanál lekvár
Elkészítés: fogtam egy nagyobbacska tálat, háromba tördeltem a piskótákat, ráöntöttem a joghurtot, plusz a lekvárt, jól összekutyultam, hogy minden mindenhova jusson. Gyorsabb volt, mint ahogy ezt leírtam. A joghurttól a piskóta külseje megpuhult, belül picit ropogós maradt.
Nekem ennyibe került (mondjuk nagyjából felesleges leírni, úgyis csak akkor csinálsz ilyet, ha ezek vannak otthon és az éhhalál kerülget. De azért a rend kevéért):
Babapiskóta: 110 Ft.
Joghurt: 59 Ft.
Lekvár: kérj a szomszéd nénitől
Összesen: 169 Ft.
Ennél koleszosabb kaja kevés létezik, és szerintem reggelire még jobb ötlet, mint vacsorára. Miközben ettem, arra gondoltam, hogy egész jól illene hozzá egy kis túró is... Bakker, most már tényleg főznöm kell...