HTML

A templom egere

Takarékos receptek diákoknak, kispénzűeknek, hónap végén fillérekből élőknek... kaják 1000 Ft alatt. Nem a gasztronómia csúcsa, de jobb, mint a kenyér és a víz. Mert a templom egerének is ennie kell valamit.

Friss topikok

  • halaloszto: jaa, hogy nalatok a szetfozes az az amikor puha! igy mar ertem. mifelenk szetfozes az amikor szetm... (2014.02.23. 08:41) Csirkés-gombás tészta
  • RabiMiki: Jó! (2014.02.20. 21:06) A Minden Várakozást Felülmúló Nasi
  • motoroskonyhaja: @PHAT: Én csak az okoska kommentelőnek szántam egy kis olvasnivalót. Sokan gondolják azt, hogy a b... (2014.01.29. 12:53) Recept ráérős reggelekre
  • Fazakas László: Tudom, hogy a Bürger az inkább moldáv, mint román, de ha az Auchanba valami román disztributoron k... (2014.01.23. 16:35) A rettegett padlizsánkrém
  • Blas3nik: Édesanyám is gyakran csinált ilyet, batyuskrumplinak hívja. Amúgy kukorica, zöldborsó mindig kerül... (2014.01.17. 20:25) Batyuban sült zöldségek

Kajasznobok, francia séfek, Gordon Ramsay: klikk a kis ikszre a jobb felső sarokban.

2014.01.17. 09:16 PHAT

Batyuban sült zöldségek

Címkék: vega könnyű egytál gyors vegyes zöldség maradékból

Van az úgy, hogy az ember bevásárol, becsűri a jégre a fagyasztott cuccokat, aztán azok csak gyűlnek, mert legtöbbször a frisseket kell hamarabb feldolgozni. Így vagyok én a zöldségekkel, betárazok belőlük, aztán egyszercsak azt veszem észre, hogy nem férek be a fagyasztóba. Szóval elgondolkoztam, mit lehetne kezdeni a készlettel.

Amit most mutatok, az egy halál egyszerű és végtelen módon variálható egytálétel. Persze nem minden része fagyasztottból van, de amit találsz otthon, belerakhatod. Az a jó benne, hogy szinte bármilyen maradék zöldség felhasználható hozzá. Könnyű vacsorának kiváló, vegák is fogyaszthatják (bacon nélküli változatban természetesen), de ha szerinted nem élet az élet hús nélkül, akkor pakolj hozzá egy kis csirkemellet vagy csirkecomb filét. Ha pedig valami komolyabb, netán vendégvárósabb kaját akarnál összeütni, lehet ez a köret mellé. Sokkal különlegesebb, mint mondjuk egy adag rizs, vagy burgonya.

Hozzávalók (2 főre):
- 1 nagyobb fej hagyma
- 1 nagyobb krumpli
- 4 szelet bacon
- 4-5 db. brokkoli
- 1-2 marék bébirépa
Só, bors, majoranna

Elkészítés: letépek kettő, kb. 45 centis alufólia darabot és egymásra fektetem. Megpucolom a hagymát, vastagabb karikákra vágom, a felét a fólia közepére teszem. Mehet rá a felnégyzetelt bacon fele, majd a kockázott krumpli és a maradék zöldség - természetesen fele. Alapvetően tornyot építek belőle :) Fűszerezem, majd összecsomagolom batyunak, a lényeg, hogy jól zárjon és a különféle alapanyagok együtt gőzölődjenek a fólián belül. Ha húst is teszek bele, akkor azt kockára vágom és a hagymára pakolom. Amikor ez megvan, összedobom a páromét is, ugyanígy. Sütőlapra pakolom a batyukat és kb. 180 fokon egy órát sütöm. Ha letelt az egy óra, meg kell nézni, a krumpli meg a hagyma mennyire puhult át, lehet, hogy valamivel több idő kell neki.

Ennyibe került:
- Krumpli, hagyma: kb. 80 Ft.
- Bacon: 110 Ft.
- Brokkoli: 120 Ft.
- Répa: 120 Ft.
Összesen: 430 Ft.

Egy csomó más verzió is van a fejemben, pl. csirkemájas, gombás, vagy babos-kukoricás, de tényleg csak fantázia és persze otthoni készlet kérdése a dolog. Ez most ilyen lett:

IMG_1772.JPG

Te milyen batyut sütnél magadnak?

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://atemplomegere.blog.hu/api/trackback/id/tr275761926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária 2014.01.17. 14:30:06

" Így vagyok én a zöldségekkel, betárazok belőlük"

Helyes!

Zöldséget nem szabad frissen felhasználni, mert nem tudhatod, mennyi vegyszer van benne. Ezért okos dolog a "betárazás", majd ami nem fogy el a parkoltatás alatt, amíg a vegyszerek remélhetően lebomlanak, az mehet a fagyasztóba.

agika88 2014.01.17. 19:36:03

Lényegében ilyet szoktam sütni magamnak, de nyáron grill rácsra, vagy parázsra pakolom, és bacon helyett vékony húscsíkokat rakok mellé valamilyen grilles pácban. Valamint a gomba nálam alap. :D

Blas3nik 2014.01.17. 20:25:17

Édesanyám is gyakran csinált ilyet, batyuskrumplinak hívja. Amúgy kukorica, zöldborsó mindig kerül bele, viszont általában köretnek megy valami hús mellé - emiatt a batyuba magába hús nem szokott kerülni. Nagyon finom!
süti beállítások módosítása