HTML

A templom egere

Takarékos receptek diákoknak, kispénzűeknek, hónap végén fillérekből élőknek... kaják 1000 Ft alatt. Nem a gasztronómia csúcsa, de jobb, mint a kenyér és a víz. Mert a templom egerének is ennie kell valamit.

Friss topikok

  • halaloszto: jaa, hogy nalatok a szetfozes az az amikor puha! igy mar ertem. mifelenk szetfozes az amikor szetm... (2014.02.23. 08:41) Csirkés-gombás tészta
  • RabiMiki: Jó! (2014.02.20. 21:06) A Minden Várakozást Felülmúló Nasi
  • motoroskonyhaja: @PHAT: Én csak az okoska kommentelőnek szántam egy kis olvasnivalót. Sokan gondolják azt, hogy a b... (2014.01.29. 12:53) Recept ráérős reggelekre
  • Fazakas László: Tudom, hogy a Bürger az inkább moldáv, mint román, de ha az Auchanba valami román disztributoron k... (2014.01.23. 16:35) A rettegett padlizsánkrém
  • Blas3nik: Édesanyám is gyakran csinált ilyet, batyuskrumplinak hívja. Amúgy kukorica, zöldborsó mindig kerül... (2014.01.17. 20:25) Batyuban sült zöldségek

Kajasznobok, francia séfek, Gordon Ramsay: klikk a kis ikszre a jobb felső sarokban.

2014.02.22. 13:27 PHAT

Csirkés-gombás tészta

Címkék: csirke könnyű gomba egytál gyors paradicsom tészta

Azt hiszem, tésztás étel még nem is volt a blogon, pedig hát ez annyira kézenfekvő. Most egy dőzsölős változatot mutatok, nincs benne igazából semmi extra, csak annyi, hogy a szokásos, kicsit már unalmas darált hús helyett csirkemellet használtam.

Hozzávalók (kb. 2-3 főre):
-1 csirkemell (az enyim kb. 40 dekás volt)
-1 közepes fej hagyma
-1 konzerv darabolt paradicsom
-1/2 zacskó tészta
-10-15 deka gomba
-2 db. friss paradicsom
só,bors, oregánó, bazsalikom, chili

Elkészítés: a hagymát felaprítom, egy kis olajon megfuttatom. Mehet rá a felkockázott csirkemell, fűszerezem, átsütöm. Ha a hús már majdnem teljesen kész, ráöntöm a konzerv paradicsomot, rádobom  a felaprított friss paradicsomot (ezt persze nem muszáj, de én szeretem, ha van benne), a gombát és ezzel már csak pár percig főzöm együtt, hogy a gomba ne főjön teljesen szét. Ilyenkor még megkóstolom, és utánafűszerezem. Ezzel a szósz készen van. Kifőzöm a zacskó tészta felét és lehet tálalni.

Ennyibe került:
Par.konzerv: 189 Ft.-
Csirkemell: 466 Ft.-
Hagyma: kb. 30 Ft.-
Tészta: 110 Ft.-
Gomba: 100 Ft.-
Paradicsom: kb. 90 Ft.-
Összesen: 985 Ft.-

IMG_2185.JPG 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://atemplomegere.blog.hu/api/trackback/id/tr465826748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halaloszto 2014.02.22. 17:53:24

gombat hogyan lehet szetfozni?
nekem meg sosem sikerult, pedig volt hogy tobb mint egy oraig foztem.

Vajk

PHAT · http://atemplomegere.blog.hu/ 2014.02.23. 00:58:20

@halaloszto: = belül keményebb marad, harapható, nem az a plötty valami. Ennyi a titok :)

halaloszto 2014.02.23. 08:41:56

jaa, hogy nalatok a szetfozes az az amikor puha! igy mar ertem. mifelenk szetfozes az amikor szetmallik.

Vajk
süti beállítások módosítása