Az egyik legjobb dolog a templom egereinek, ami boltban kapható, az a fagyasztott leveles tészta. Rengeteg minden készíthető belőle, egy időben direkt kísérleteztem vele, sütöttem sósat és édeset, aprót és nagyot is. Nagyon szeretem, mert olcsó, finom, egyszerű vele dolgozni és gyorsan kaja lesz belőle, azzal az illúzióval, mintha olyan hű, de sokat melóztam volna. Pedig még egy gyerek is elboldogulna vele.
Ezt a verziót azért próbáltam ki, mert imádom a nagy pékséglácnál kapható májas táskát, és igaz, hogy nem olyan drága, de kíváncsi voltam, hogy milyen lenne, ha itthon megcsinálnám.
Hozzávalók (6 db. lesz belőle):
1/2 kg. fagyasztott leveles tészta
20 dkg kenőmájas
1 kisebb fej hagyma
só, bors, ízlés szerint majoranna
Elkészítés: a hagymát apróra vágom, megpárolom, mehet rá a májas, összekeverem, fűszerezem, félrerakom. A kiolvasztott tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtom és 6 négyzetre vágom. Fogom a négyzetet, még kicsit nyújtok rajta ha kell, hogy egyenlő vastagságú legyen. Az egyik csücskénél fogva szembe fordítom magammal, a közepén eloszlatok egy evőkanálnyi tölteléket, a szélét belül megnedvesítem, félbe hajtom és jó alaposan összenyomkodom. Ha kész mind a hat, mehetnek a sütőpapírral borított tepsibe, az pedig a 180 fokra előmelegített sütőbe. Fél óra alatt szép pirosra sül. Nekem volt még egy kis szezámmagom itthon, abból szórtam a tetejére.
Ennyibe került:
Leveles tészta 189 Ft.
Kenőmájas: 258
Hagyma: 20
Összesen: 467 Ft.
Nem lettek túl szépek, mert kinyíltak, de egye fene (mármint én :). Ezért kell jó alaposan összenyomkodni a széleket!