Legyen már végre valami férfiasabb kaja is? Tessék!
Ez egy régi, bevált receptem, aminek sokáig nem szívesen árultam el a titkát, de szerintem mostanában már nem akkora titok, mitől lesz igazán finom a csilis bab. Persze ez messze nem autentikus, azt elvileg nem is darált húsból készítik, meg egy csomó más fűszer is kell bele. Viszont ez akkor is egy különlegesebb változat, és mindössze két "fűszeren" múlik a dolog. Próbáld ki, biztos sikert aratsz majd vele!
Hozzávalók (2-3 főre):
2 konzerv vörösbab, natúr lében
1 konzerv hámozott paradicsom
1 kis konzerv sűrített paradicsom
30 deka darált hús
1 fej hagyma
1 kiskanál chilipor, őrölt kömény és keserű kakaópor
1/4 kiskanál fahéj
só, bors
Elkészítés: baromi egyszerű. Egy kis olajon pirítsd a hagymát üvegesre, dobd rá a húst, önts alá egy kis vizet és párold fehéredésig. Ekkor mehetnek rá a fűszerek. Igen, a kakaó és a fahéj is, ennek a receptnek ez a titka, sőt, kakaó helyett használhatsz 3-4 kocka étcsokit is, ha gondolod. Ne ijedj meg, a végén ezeket nem lehet majd annyira kiérezni, viszont nagyon karakteressé teszik az ételt. Keverd össze alaposan, tedd hozzá a maradék hozzávalókat (a konzerv babot a levével együtt), sózd, borsozd, vedd lejjebb a lángot és főzd kb. 30-40 percig, amíg kicsit besűrűsödik.
Ez egy remek, laktató egytál, ha gondolod főzhetsz hozzá rizst, de nem muszáj, lehet kenyérrel is enni. Vagy anélkül, csak simán magában.
Ennyibe került:
Bab: 318 Ft.
Paradicsom konzerv: 169 Ft.
Sűrített paradicsom: 57 Ft.
Darált hús: 300 Ft.
Hagyma: kb. 28 Ft.
Összesen: 872 Ft.
Mutatom, milyen guszta: