Ez a világ egyik legegyszerűbb kajája, és amilyen könnyű megcsinálni, annyira finom. Mindössze három hozzávalóból áll, de a pasik sem fognak rá panaszkodni, mert van benne hús, ugye :) Ez recept amúgy tipikus esete az "ami épp van otthon, azzal kezdjünk valamit"-nek - legalábbis így indult, aztán annyira bejött, hogy rendszeresen terítéken van. Én általában csirke felsőcombból szoktam csinálni, de igazából ez tökmindegy, lehet alsó is, vagy egész. Amit éppen kapsz olcsón, én egészet vettem legutóbb.
Hozzávalók (2 főre):
1/2 kg csirkecomb
1 zacskó fagyasztott zöldségkeverék: karfiol, brokkoli, répa
kb. 3 evőkanál Sült csirke fűszerkeverék (nem só! fűszerkeverék)
Így szoktam megcsinálni: a fűszert beleöntöm egy (mély)tányérba, ebben a keverékben jó alaposan megforgatom a combokat, hogy mindenhova jusson belőle. Fogok egy nagyobb, peremes sütőtálat vagy jénait, és a befűszerezett combokat szépen bepakolom az aljára, bőrével felfelé. Melléöntöm a kiolvasztott zöldségeket, elrendezem úgy, hogy a csirkét ne takarják le teljesen, és a maradék fűszerrel megszórom a zöldségeket. Úgy lesz finom, ha bőven jut rájuk ;) Nagyjából egy óra alatt készre sül 180 fokon, akkor jó, ha a csont mellé beszúrok egy kést és tiszta lé jön belőle.
Ne tartson vissza a zöldköret, mert a hússal meg a fűszerrel együtt sütve átlép valami másik, magasabb dimenzióba a cucc. Mondom ezt úgy, hogy én amúgy nem vagyok oda a párolt zöldségért. Ha pedig kevésnek találod köretnek, főzz hozzá egy adag rizst. Ja igen, és ugye mondanom sem kell, hogy ennek a kajának a lelke a fűszer. Elég sokfélét lehet kapni, ebből nem érdemes olcsót venni, és lehet kísérletezni is, melyikkel a legfinomabb. De akár te is keverhetsz otthon sajátot.
Ennyiből jön ki:
Csirkecomb: 399 Ft.
Zöldségkeverék: 279 Ft.
Fűszerkeverék: kb. 250 Ft.
Összesen: kb. 928 Ft.