HTML

A templom egere

Takarékos receptek diákoknak, kispénzűeknek, hónap végén fillérekből élőknek... kaják 1000 Ft alatt. Nem a gasztronómia csúcsa, de jobb, mint a kenyér és a víz. Mert a templom egerének is ennie kell valamit.

Friss topikok

  • halaloszto: jaa, hogy nalatok a szetfozes az az amikor puha! igy mar ertem. mifelenk szetfozes az amikor szetm... (2014.02.23. 08:41) Csirkés-gombás tészta
  • RabiMiki: Jó! (2014.02.20. 21:06) A Minden Várakozást Felülmúló Nasi
  • motoroskonyhaja: @PHAT: Én csak az okoska kommentelőnek szántam egy kis olvasnivalót. Sokan gondolják azt, hogy a b... (2014.01.29. 12:53) Recept ráérős reggelekre
  • Fazakas László: Tudom, hogy a Bürger az inkább moldáv, mint román, de ha az Auchanba valami román disztributoron k... (2014.01.23. 16:35) A rettegett padlizsánkrém
  • Blas3nik: Édesanyám is gyakran csinált ilyet, batyuskrumplinak hívja. Amúgy kukorica, zöldborsó mindig kerül... (2014.01.17. 20:25) Batyuban sült zöldségek

Kajasznobok, francia séfek, Gordon Ramsay: klikk a kis ikszre a jobb felső sarokban.

2013.11.12. 15:08 PHAT

Nagyon hamis húsos burek

Címkék: vega könnyű gyors bolognai darált hús burek

Nem ezt ígértem legutóbb, de most a húst gyorsabban meg kellett csinálni :) A másik is jön hamarosan!

Na most, ez egy kísérlet volt valami burek-szerűt összehozni, ez lett belőle. Közel sem úgy néz ki, mint a sárga-kék pékségben kapható (vagy gondolom akár az eredeti) verzió, de szerintem így is megteszi. Rétestésztába töltött gombás bolognai (vagy húsos milánói) szószról van szó, vagyis egy alternatíva a hagyományos, főtt tésztás - amúgy nagyon finom, csak egy idő után elég unalmas - változatra. Gyors, egyszerű és olcsó kaja. Persze ha van időd, ugyanezt a szószt akár palacsinta tésztába is töltheted :) Ja, és ha nem eszel húst, mehet bele sima gombás töltelék, vagy túrós, vagy akár kipróbálhatsz egy mexikói jellegű babos verziót is.

Hozzávalók:
- Réteslap 6 db-os (ha több van benne, akkor jobban be kell osztani a tölteléket, vagy kicsit többet készíteni belőle)
- 30 dkg darált hús
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma (vagy granulátum, vagy krém, ami épp van otthon)
- kb. 10 dkg gomba
- 1 közepes paradicsom (ha van otthon, amúgy elhagyható)
- kb. 2-3 evőkanál paradicsompűré
- 1 tojás, vagy egy kis olvasztott vaj a tetejére

Elkészítés: mindent nagyon apróra vágok, mert töltelék lesz :) A hagymát és a fokhagymát lepirítom egy kis olajon, rádobom a húst, amikor félig átsült mehet rá a gomba és a paradicsom. Végül a pűrét keverem bele. Fűszerezem sóval, borssal, oregánóval/bazsalikommal, én szoktam egy kis őrölt chilit is rárakni, ízlés kérdése. Ha elkészült, kicsit félreteszem hűlni. 

Benedvesítek egy tiszta konyharuhát (ez a tészta könnyen törik), ráfektetek egy réteslapot, félbehajtom, és a rövidebb oldalát magam felé fordítom. Úgy 3-4 evőkanálnyi tölteléket eloszlatok pár centivel a vége előtt, feltekerem, a két szélét kicsit összehúzom. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem a masnikat, a tetejüket megkenem felvert tojással (vagy olvasztott vajjal), és 180 fokon kb. 30 percig sütöm, amíg szép piros lesz.

Ennyiből jött ki ez a kaja:
Réteslap, 6 db-os: 169 Ft.
Darált hús: kb. 300 Ft.
Hagyma, fokhagyma: kb. 80 Ft.
Gomba: kb. 100 Ft.
Par. pűré (a pici konzerv): 57 Ft.
Összesen: 706 Ft.

Ronda, de tényleg finom, és ami a lényeg: a pékségben kapható árának nagyjából harmadába került:

IMG_1237.JPG

IMG_1238.JPG

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://atemplomegere.blog.hu/api/trackback/id/tr415629162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Getta,grip 2013.11.12. 19:46:09

Hali!
Akkor leírom hogy Én mit csinálnék inkább ebből:D
Szóval vesszük a bolognai darálthúsos mizériát, ha van kedvünk turbózzuk gombával. Aztán veszünk a bótban egy lebbencstésztát. Igen lebbencs, nem lasagne tészta amit az okosoknak árulnak hanem lebbencstészta ami negyedannyiba kerül. Fogjuk a jénait, kivajazzuk, ebbe egy sor lebbencstészta, csinálunk egy enyhén folyós besamelt, olyat amivel tudunk dolgozni amíg megcsinálunk három emeletet és rálocsolgatjuk a tésztára. Erre menjen egy réteg szósz és rá egy kis reszelt mozzarella. Utána tészta, besamel, szósz, sajt. Az a lényeg hogy a tetejére szósz kerüljön sajttal :D és mehet be a sütőbe. Ennél jobb nem is kell, az a lényeg hogy ne használjátok többet a szép egyenletesre vágott lasagne tésztákat amiből egy zacskó 500 Ft:D

PHAT · http://atemplomegere.blog.hu/ 2013.11.12. 19:55:07

@Getta,grip: ez tök jó kis takarékos ötlet, köszi, hogy leírtad! :)
süti beállítások módosítása