HTML

A templom egere

Takarékos receptek diákoknak, kispénzűeknek, hónap végén fillérekből élőknek... kaják 1000 Ft alatt. Nem a gasztronómia csúcsa, de jobb, mint a kenyér és a víz. Mert a templom egerének is ennie kell valamit.

Friss topikok

  • halaloszto: jaa, hogy nalatok a szetfozes az az amikor puha! igy mar ertem. mifelenk szetfozes az amikor szetm... (2014.02.23. 08:41) Csirkés-gombás tészta
  • RabiMiki: Jó! (2014.02.20. 21:06) A Minden Várakozást Felülmúló Nasi
  • motoroskonyhaja: @PHAT: Én csak az okoska kommentelőnek szántam egy kis olvasnivalót. Sokan gondolják azt, hogy a b... (2014.01.29. 12:53) Recept ráérős reggelekre
  • Fazakas László: Tudom, hogy a Bürger az inkább moldáv, mint román, de ha az Auchanba valami román disztributoron k... (2014.01.23. 16:35) A rettegett padlizsánkrém
  • Blas3nik: Édesanyám is gyakran csinált ilyet, batyuskrumplinak hívja. Amúgy kukorica, zöldborsó mindig kerül... (2014.01.17. 20:25) Batyuban sült zöldségek

Kajasznobok, francia séfek, Gordon Ramsay: klikk a kis ikszre a jobb felső sarokban.

2014.01.22. 13:38 PHAT

Recept ráérős reggelekre

Címkék: könnyű bacon leveles tészta

Oké, ez csak alibirecept, 3(-4) hozzávalóból, még egy papucsállatka is meg tudja csinálni. Szóval fogjuk meg a másik oldaláról a dolgot: ha mondjuk szombat reggel ezt tenné elém a pasim, egész nagyot nőne a szememben és biztos nem kötözködnék vele, hogy milyen könnyű volt összedobni :) A lényeg, hogy minimál melóval nagy eredményeket érhetsz el vele. Eheted magában a kávé/tea mellé, de egy rántottához is nagyon el tudom képzelni, kenyér helyett.

Baconös-szezámmagos csavart rúd

Hozzávalók (2 főre):
- 1 csomag (1/2 kg) fagyasztott leveles tészta
- 5-6 szelet bacon
- Szezámmag
Esetleg egész kömény, ha szereted

Elkészítés: oké, annyi előre gondolkodást kíván a dolog, hogy még előző este a fagyasztóból ki kell venni a tésztát, így reggelre kienged. Reggel izzítsd be a sütőt 180 fokra, tedd ki lisztezett felületre a tésztát, nyújtsd ki nagyjából fél centi vastagra, próbáld meg úgy csinálni, hogy széltében a tészta kb akkora legyen, mint amilyen hosszú a bacon. Ha ezzel megvagy, annyi csíkra vágd fel, ahány szelet baconöd van, fektesd rá őket a tésztacsíkokra és csavard össze egyesével. Tedd a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe, picit vizezd be a tetejüket, szórd meg egyenletesen szezámmaggal és egy kis köménnyel, és süsd nagyjából 30 percig. Ha rántottát is csinálsz mellé, lopj abból némi tojást és azzal kend meg a tetejüket.

Ennyibe került:
- Leveles tészta: 129 Ft.
- Bacon: 150 Ft.
- Szezámmag: kb. 50 Ft.
Összesen: 329 Ft.

Ennyi, ezen tényleg nincs mit ragozni, max annyit, hogy melegen, frissen az igazi. 

IMG_1797.JPG

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://atemplomegere.blog.hu/api/trackback/id/tr145770846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eyr750 2014.01.22. 17:15:49

"Szalonnás". Magyarul így mondjuk.

PHAT · http://atemplomegere.blog.hu/ 2014.01.22. 20:12:26

@eyr750: szerintem a bacon az egy szalonna fajta, ha nagyon szőrözni akarunk akkor baconszalonna, de akkor sem sima szalonna, mivel abból is létezik nagyon sok féle: kolozsvári, erdélyi, angol, császár, csemege, kenyér, zsír, stb.

hhh. 2014.01.23. 09:16:04

Hasonlót csináltam virslivel. Az sem rossz!

PHAT · http://atemplomegere.blog.hu/ 2014.01.28. 22:09:10

@motoroskonyhaja: amúgy ezzel csak az a bajom, hogy ha azt írom, bakonyi szalonna, senki sem fogja tudni, miről van szó :) Lefogadom, hogy még a boltban sem. Ha azt írom: bacon, az egyértelmű. Mindenki így ismeri.

És még azt is gondolom - ezt nem kifejezetten neked mondom, csak általánosságban -, hogy kicsit túl van ez a dolog lihegve. Mármint rengeteg idegen eredetű szavunk van, ahogy más nemzeteknek is, és mindig lesznek újabbak, ez ellen kár annyira lázadni. De majd legközelebb úgy írom, hogy békönös, és akkor legalább magyarosan van leírva :)

motoroskonyhaja 2014.01.29. 12:53:06

@PHAT: Én csak az okoska kommentelőnek szántam egy kis olvasnivalót. Sokan gondolják azt, hogy a bacon a szalonna angol(szász) megfelelője és ezért törnek pálcát pár blogger feje felett.

Amúgy nem kell azt írni, hogy bakonyi szalonna hiszen a bejegyzés is azért született, hogy a laikus is tudja honnan van a magyar bacon kifejezés. Ergo nyugodtan használj továbbra is bacont. Azért én in sikítanék, ha békönt írna valaki :) :) :)
süti beállítások módosítása